BIOGRAFIE

BIOGRAFIE

Become the strongest of yourself!

Niels Gordijn is geboren op 30 november 1988 in Eindhoven.

Sporten zat al vanaf zijn jonge kleuterjaren in hem. Niels begon als jong voetballertje bij de F-jes en na een aantal jaren voetballen ging hij tennissen, best logisch ook als je vader tennisleraar is. Tennissen heeft hij van zijn 10e jaar tot zijn 17e redelijk fanatiek gedaan. Toernooien, kompetitie (zowel zomer- als winter), trainingen, m.a.w. hij was aardig wat uren op de tennisbaan te vinden.

Toen Niels 16 jaar was begon hij met fitnessen. Gewoon op de plaatselijke sportschool wat met gewichten trainen met als doel om wat meer aan spiermassa op te bouwen. En die sport pakte hem helemaal. Naast zijn opleiding Handel & Marketing was Niels 5 dagen in het sportcentrum te vinden. Hij geeft aan dat daar achteraf gezien wel ergens het moment is geweest dat hij ervoor gekozen heeft om zijn toekomst en carrière in de sport te beleggen.

Na het afronden van de opleiding Handel & Marketing is Niels vakgerichte sportopleidingen gaan volgen, zoals Fitnessinstructeur A en B, Personal Trainer, Voedingsdeskundige en Fysiotherapie en is hij een aantal jaren bij diverse sportscholen werkzaam geweest.

Inmiddels waren de aanwezige gewichten in de sportschool voor Niels niet meer voldoende en constateerde hij ook dat de policy van “cardio met een beetje kracht” die veel sportscholen voeren niet strookte met zijn visie. Niels wil resultaat halen en traint dan ook volgens de best mogelijke wetenschappelijke onderbouwden theorieën.

De ommekeer naar de tak Strongman kwam toen Niels samen met zijn vader op de bank ‘’De Sterkste Man’’ zaten te kijken. Niels zei dat kan ik ook! Waarop zijn vader antwoordde op een manier van dat zal wel jongen… Sindsdien kocht hij tweedehands, maar goede gewichten en de gewenste kracht-apparatuur op veilingen etc. en bouwde hij achter in de hal bij zijn ouders zijn eigen kleine fitnessruimte op, volledig uitgerust met Sterkste Man-onderdelen. In 2010 is hij serieus gestart met het trainen voor de Sterkste Man.

Sinds 2013 speelt Niels wedstrijden op het hoogste niveau nationaal en internationaal (NK en Champions League) en behaalt sinds die tijd alleen maar podiumplekken. Ook heeft hij verschillende Nederlandse records op zijn naam staan.

In de Champions League komt Niels uit voor Nederland en daar mag hij zich meten met de Sterkste mannen van de wereld.

Sinds november 2013 heeft Niels de deuren geopend van zijn eigen sportschool in Best. Je kunt bij PowerBase Fitness vrij trainen met een op maat gemaakt trainingsschema, personal training volgen, voedingsadviezen- en schema’s krijgen of een (bedrijfs-)clinic boeken (eventueel ook op locatie).

Zoals Niels zelf zegt: Het is mooi als sport een onderdeel is van je leven. Je daagt jezelf continu uit, hoe moeilijk en zwaar iets ook lijkt. Daarin onderscheidt de sport zich niet van het leven.

Het is een lifestyle… Become the strongest of yourself!

Niels Gordijn